УПРАВЛІННЯ УКРАЇНСЬКОЇ СЛУЖБИ ПОРЯТУНКУ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ Попередити, Врятувати, Допомогти!
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Головна » 2011 » Березень » 4 » ПОЛОЖЕННЯ про Департамент з питань Транспорту та Безпеки на Автошляхах України.
11:10
ПОЛОЖЕННЯ про Департамент з питань Транспорту та Безпеки на Автошляхах України.

ПОЛОЖЕННЯ

про Департамент з питань Транспорту та Безпеки на Автошляхах України.

Головне Управління ВГО «Українська Служба Порятунку»

1. Загальні положення

 

1.1 Положення про діяльність Департаменту з питань транспорту та безпеки на автошляхах ВГО «УСП» визначає його основні напрями і порядок роботи. Головним завданням Департаменту є співпраця з державними органами, щодо сприяння учасникам дорожнього руху заходами надання допомоги Державній Автомобільній Інспекції та Патрульно-Постовій Службі МВС України, аварійно-рятувальним службам МНС та підрозділам Головавтотрансінспекції МТЗ України у нагляді за дорожнім рухом, здійсненням заходів щодо профілактики аварійності та підтримання громадського порядку, надання першої долікарської медичної допомоги постраждалим в ДТП, надання посильної допомоги в інших позаштатних ситуаціях на автошляхах та вулицях, здійснення активних дій у процедурі ліквідувань дорожньо-транспортних пригод (далі - ДТП) та співпраця з державними органами у випадках порушень правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху та громадського порядку.

 

Департамент є структурним підрозділом (складовою частиною) Головного Управління ВГО «Українська Служба Порятунку», і не має окремої юридичної реєстрації. Департамент має свої штампи, бланки та інші атрибути, що необхідні для виконання своїх завдань.

 

1.2 Дане положення розроблене у відповідності до Законів України «Про об`єднання громадян», «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», «Про основи національної безпеки», «Про аварійно-рятувальні служби», "Про міліцію", "Про дорожній рух», Постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року N 341 "Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ" а також Статуту ВГО «Українська Служба Порятунку».

 

2. Організація діяльності Департаменту:

 

2.1 Департамент, в цілому, є структурним підрозділом Головного Управління ВГО «УСП».

 

2.2 Діяльність Департаменту здійснюється відповідно до Статуту ВГО «УСП» та даного Положення.

 

2.3 Працівники Департаменту повинні мати необхідну професійну підготовку.

 

2.4 Керівництво діяльністю Департаменту здійснюється начальником Департаменту, що підпорядкований Начальнику Головного Управління ВГО УСП.

 

2.5 При виконанні практичної діяльності, працівники Департаменту можуть використовувати власні матеріально-технічні засоби, у тому числі авто та мото транспорт, що має спеціальне обладнання - спеціальна медична аптечка, спеціальне знаряддя та облаштування, а також мають відповідні кольорографічні відзнаки чи логотипи (визначеного зразка, що затверджені у відповідності до Статуту – Радою Управління ВГО УСП).

 

2.6 Особовий склад Департаменту та Відділів при Управліннях УСП у області (осередках організації), при виконанні статутних обов`язків повинен бути одягнений у форму одягу визначеного та затвердженого зразка.

 

2.7 Підрозділи за напрямком виконують покладені на нього завдання у взаємодії з ДАІ та іншими підрозділами органів внутрішніх справ (далі - ОВС), аварійно-рятувальними підрозділами МНС, підрозділами Головавтотрансінспекції МТЗ України, а також іншими службами з безпеки дорожнього руху підприємств, установ і організацій всіх форм власності, іншими державними і громадськими організаціями, діяльність яких пов'язана із забезпеченням безпеки дорожнього руху, а також з трудовими колективами і громадськістю.

 

3. Завдання Департаменту та підрозділів (загонів) Відділів ТБА:

 

3.1 Організація діяльності підрозділів ТБА щодо сприяння державним органам у нагляді за дорожнім рухом та здійснення заходів громадської безпеки у відповідності до Законодавства України, та Міжнародних Конвенцій.

 

3.2 Підрозділи у Відділах ТБА надають допомогу в збереженні життя, здоров'я та майна громадян у разі виникнення позаштатних ситуацій на вулицях, сприяють у захисті їх законних прав та інтересів, а також інтересів суспільства і держави, забезпеченні дотримання законних прав громадян.

 

3.3 Сприяють державним органам в забезпеченні безпечного й безперебійного руху транспортних засобів.

 

3.4 Сприяють державним органам у попередженні та припиненні злочинів і правопорушень на вулицях та автошляхах України.

 

3.5 Здійснюють заходи щодо привиття водіям автошляхів України поняття водійської культури, поняття взаємодопомоги та взаємовиручки, поваги дорожнього законодавства, дотримання законності та суверенності прав громадянина.

 

4. Функції Відділів ТБА та їх загонів при Управліннях УСП у області:

 

4.1 Моніторинг дорожнього руху, дотриманням його учасниками норм і стандартів дорожнього руху та громадського порядку, сприяння та практична допомога ОВС у виявленні та припиненні правопорушень.

 

4.2 Допомога та сприяння у врегулюванні та організації руху транспортних засобів і пішоходів у місцях проведення аварійно-рятувальних робіт, масових заходів та під час виникнення заторових явищ.

 

4.3 Виконання невідкладних заходів на місці ДТП (таких, що сприяють збереженню життя учасників пригоди та упереджують можливість повторної ДТП), а також ужиття заходів до евакуації людей та надання їм першої медичної допомоги, організація та сприяння в транспортуванні пошкоджених транспортних засобів, робота з фахівцями страхових компаній, медичних закладів та інших структур, що приймають участь у ліквідуванні виниклих ДТП чи надзвичайних ситуаціях.

 

4.4 Аналіз стану на вулицях, здійснення пропозицій та звітності заінтересованим структурам у формі та термінах, що визначаються за вказівкою керівництва ВГО «УСП».

 

4.5 Ведення обліку правопорушень та ДТП, аналізування причин і умов, що сприяють їх виникненню та скоєнню, розроблення та подання службам ДАІ МВС, Головавтотрансінспекції МТЗ України, іншим державним і недержавним організаціям пропозицій та застережень щодо попередження можливої бездіяльності, а також пропозицій у напрямку усунень недоліків виявлених порушень, здійснення практичних заходів сприяння у проведенні профілактичних заходів на автошляхах та вулицях.

 

4.6 Сприяння ОВС, та здійснення моніторингу, контрольних заходів щодо утримання автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд та залізничних переїздів у безпечному для дорожнього руху стані.

 

4.7 Здійснення заходів щодо сприяння попередження злочинів під час контролю за дорожнім рухом, станом громадського порядку та спокою.

 

4.8 У відповідності до Законодавства України - отримання від працівників об'єктів дорожнього сервісу та учасників дорожнього руху інформації, що стосується убезпечення дорожнього руху та охорони громадського порядку, надання необхідної на автошляху допомоги учасникам дорожнього руху тощо.

 

5. Взаємодія з державними службами, організація забезпечення діяльності:

 

Департамент ТБА при ГУ УСП є:

 

5.1 Провідним органом з питань організації загальної взаємодії з МВС, його Департаментами, зокрема ДАІ, ДГБ, іншими Департаментами, а також Департаментами МНС та МТЗ України, сприяє у налагодженні ділових контактів керівників Відділів ТБА в областях, допомогає в організації їх взаємодії з державними органами та органами місцевого самоврядування, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, трудовими колективами і громадянами у відповідності до Законодавства України.

 

5.2 Здійснює пропозиції начальнику ГУУСП щодо діяльності Відділів ТБА в областях, погоджує здійснення заходів загонів СУДР Відділів ТБА в областях;

 

5.3 Здійснює контроль за діяльністю Відділів та загонів ТБА в областях;

 

5.4 Аналізує здійснені заходи та здійснює пропозиції з питань усунення виявлених недоліків;

 

5.5 Надає дієву допомогу начальникам Управлінь УСП у областях, начальникам Відділів при УУСП у проведенні переговорів на рівні областей з питань фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності загонів за напрямком.

 

5.6 Звітує начальнику ГУУСП та Раді Управління про здійснені планові та позапланові заходи.

 

6. Обов'язки та права працівників Департаменту

 

6.1 Працівник Департаменту зобов'язаний:

 

6.1.1 Досконало знати та дотримуватися вимог посадової інструкції, інших нормативно-правових актів, що регламентують його діяльність у сфері організації заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху в рамках виконання Статутних завдань.

 

6.1.2 Організовувати роботу Відділів ТБА у напрямку всілякого сприяння державним органам в організації безпечного дорожнього руху та громадського спокою на вулицях.

 

7. Облік та аналіз діяльності, планування та звітна діяльність за напрямком:

 

7.1 Облікова робота.

 

7.1.1 У Відділах ТБА здійснюється облік та аналіз інформації, яка має значення для виконання завдань. Облікова інформація та аналітичні висновки передаються до Департаменту ТБА ГУУСП в спосіб та терміни, визначені начальником Департаменту ТБА ГУУСП.

 

 Обліку й аналізу підлягають:

7.1.2 Заходи здійснення планового патрулювання, позапланові заходи, про участь в розв`язанні питань ДТП (надання допомоги постраждалим, виклик споміжних служб та підрозділів, аварій, протоколювання дій, фотоархівація тощо).

7.1.3 Пропозиції що сприятимуть покращенню та убезпеченню дорожнього руху, утримання автодоріг, тощо.

 

7.2 Планування роботи:

 

7.2.1 Діяльність Департаменту та Відділів ТБА при УУСП здійснюється у відповідності з планами, які складаються в установленому порядку керівництвом, з урахуванням аналізу і прогнозування оперативної обстановки, наявності сил і засобів, можливого клопотання ОВС та МТЗ України.

 

7.2.2 Плани роботи затверджуються відповідним керівництвом Обласних Управлінь УСП. За їх згодою до плану можуть вноситися зміни й доповнення.

 

7.2.3 Результати виконання заходів за планами розглядаються на оперативних нарадах.

 

7.2.4 За результатами виконання звіт доповідається керівництву УСП (рапорт).

 

7.2.5 Персональну відповідальність за організацію і здійснення заходів Департаментом несе начальник Департаменту, начальник УУСП та начальник Відділу ТБА у області.

 

8. Зміни та доповнення

 

Зміни та поправки до даного Положення здійснюються Засіданням Ради Управління УСП у відповідності до наявних клопотань з боку керівництва ГУ УСП.

Переглядів: 1014 | Додав: управление | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 104
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода в Виннице
Copyright MyCorp © 2024