УПРАВЛІННЯ УКРАЇНСЬКОЇ СЛУЖБИ ПОРЯТУНКУ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ Попередити, Врятувати, Допомогти!
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Головна » 2011 » Березень » 17 » ПОЛОЖЕННЯ про Департамент з питань охорони навколишнього природного середовища та розвитку
16:18
ПОЛОЖЕННЯ про Департамент з питань охорони навколишнього природного середовища та розвитку
ПОЛОЖЕННЯ
про Департамент з питань охорони
навколишнього природного середовища та розвитку.

Основні положення.
1. Департамент з питань охорони навколишнього природного середовища та розвитку УСП - є складовою частиною Головного Управління Української Служби Порятунку.
Як структурний підрозділ Головного Управління УСП - Департамент має бланки, штампи, визначені документи та терміни звітності, матеріально-технічні цінності, інші необхідні складові та засоби, що сприятимуть виконанню визначених Статутних завдань.
Взаємовідносини між працівниками Департаменту будуються за Етичним статутом УСП та умов передбачених трудовими договорами.
2. Департамент створено Постановою РУ від „ 26 ” листопада 2006 року .
В своїй діяльності керується Конституцією, законами України, актами Президента та КМ України, Статутом ВГО „Українська Служба Порятунку” та цим Положенням.
У межах своїх повноважень, Департамент організовує сприяння у виконанні державними органами актів законодавства та сприяє у здійсненні контролю за їх виконанням, в межах своєї компетенції узагальнює практику застосування законодавчих актів та здійснює пропозиції щодо вдосконалення методів захисту довкілля, сприяє державним органам у проведенні заходів його відтворення та захисту.
3. Основним завданням Департаменту є:
- сприяння реалізації державної політики у сфері збереження, відтворення природного середовища.
- сприяння державній політиці у формуванні пропозицій по сталому розвиткові суспільства та оточуючого природного середовища в умовах зростаючих темпів урбанізації.
- з метою урахування аспектів суспільної безпеки – здійснення моніторингу містобудівельної організації рекреаційних систем.
- здійснення активного громадського контролю за містобудуванням та архітектурною діяльністю, використанням і охороною земель, інженерних мереж і систем, транспортних засобів та інших засобів забезпечення екологічно-безпечної життєдіяльності населення, тощо.
4. Для виконання покладених на нього завдань, Департамент:
- готує пропозиції щодо реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, передає їх до провідних державних органів.
- бере участь в розробці та реалізації програм захисту довкілля та упередження виникнення надзвичайних ситуацій екологічного та техногенного походження, а також сприяє в розробці медодів їх ліквідацій.
- організовує розроблення та впровадження програм (в тому числі власних) сприятливого для життя навколишнього середовища України (займається вивченням геологічної, геофізичної, картографічної діяльності, сприяє створенню земельних кадастрів, програм сталого містобудівельного розвитку, тощо).
- дбаючи про суспільну безпеку в містобудуванні - сприяє в реалізації єдиної міжнародної науково-технічної політики у сфері шляхобудування, забудови міст і інших населених пунктів, головним в якому є безпека громадян та сприяє в реалізації програм надання першої рятувальної допомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
- виступає замовником наково-дослідницьких робіт з питань, що належать до його компетенції.
- у межах своєї компетенції координує та виступає організатором виконання геологічних досліджень, виконання робіт для забезпечення планомірного, сталого містобудівельного розвитку архітектурного середовища та інженерної інфраструктури та їх змін під впливом господарської діяльності суспільства.
- сприяє державним структурам, та приймає участь у здійсненні заходів аерофотодосліджень, відповідних топографо-геодезичних, картографічних робіт, з метою вивчення природних ресурсів і стану довкілля, вирішення питань відтворення територій та збереження природно-заповідного фонду.
- в межах надбаних повноважень приймає участь в розробленні містобудівельної документації, здійснює містобудівельний, архітектурний контроль, а також здійснює громадський контроль процесів використання та охорони земель, водних ресурсів, тощо.
- в межах надбаних повноважень здійснює розробку (чи приймає участь в розробці) нормативних платежів та зборів, впровадженні проектно-кошторисної документації, проведенні інших робіт, що пов”язані з покращенням процесів техно-екобезпечної забудови України.
- в межах надбаних повноважень бере участь (або-ж самостійно розробляє) у формуванні фінансових прогнозів та потреб, що пов”язані з охороною та відтворенням довкілля.
- організовує та приймає безпосередню участь в проведенні експертиз (в тому числі незалежних) та оцінок земельних та інших природних ресурсів, рухомого та не рухомого майна, тощо.
- в межах надбаних повноважень здійснює моніторинг, облік підземних вод, вод річок, ставків, акваторій морів, проводить необхідні спостереження за ендогенними, екзогенними геологічними процесами на території України.
- сприяє та самостійно здійснює наукові дослідження, формує науково-методичні роботи та концепції з питань, що визначені цим Положенням.
- в межах надбаних повноважень координує діяльність підприємств, організацій, установ та окремих громадян у визначених сферах.
- в межах надбаних повноважень аналізує пооб”єктні плани підприємств, установ, організацій, які проводять господарську діяльність, та які мають вплив на стан довкілля.
- в межах надбаних повноважень забезпечує розроблення та впровадження методів вивчення, спостереження, втілення, пов”язані з підвищенням екологічної безпеки проживання населення на території України, регіонів, які уражені внаслідок різноманітних надзвичайних ситуацій, техногенних катастроф тощо.
- сприяє державним органам та приймає безпосередню участь в координуванні дій різноманітних комісій, які беруть участь у попередженні та ліквідаціях надзвичайних ситуацій, техногенних та природних катастроф, тощо.
- в межах надбаних повноважень здійснює громадський контроль за митним перевезенням екологічно-небезпечних вантажів.
- в межах надбаних повноважень створює підрозділи контролю за перевезеннями на транспорті в напрямку їх екологічної безпеки.
- в межах надбаних повноважень створює і організовує роботу підрозділів контролю за екологічним станом водних басейнів та морів.
- в межах надбаних повноважень створює і організовує діяльність підрозділів контролю за радіаційним, бактеріологічним, хімічним забрудненням довкілля.
- організовує та здійснює співпрацю з організаціями, підприємствами природоохоронного спрямування.
- забезпечує юридичний, економічний супровід діяльності своїх підрозділів, окремих програм, що здійснюються Департаментом.
- сприяє юридичним та фізичним особам з питань організації охорони довкілля, упередження виникнення надзвичайних ситуацій.
- виконує у відповідності до отриманих рішень, підписаних договорів:
а) замовлення органів державної та виконавчої влади, підприємств, установ, організацій і окремих громадян у сферах визначених цим Положенням.
б) проведення незалежних, наукових експертиз, містобудівельних та інших проектів, тощо.
в) проведення планування та створення пропозицій щодо заснування різноманітних структурних підрозділів (в тому числі сприяє у створенні за участю ВГО УСП самостійних, юридичних, госпрозрахункових організацій).
г) проведеить планування, залучення і розміщення коштів Департаменту у будь-якій концепції, та в об”єкти різноманітного призначення крім тих, інвестування в які заборонені законодавством.
д) проводить збір, аналізування, створення та розповсюдження інформації в сферах, що визначені цим положенням та Статутом УСП, та такої, необхідність в якій витікає з поточної діяльності Української Служби Порятунку.
д) створює та пропонує до реалізації різноманітні містобудівні проекти.
є) здійснює дослідження проблем регенерації природного середовища, упередження виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідацій їх наслідків.
ж) приймає участь у створенні інженерної, транспортної, сервісної інфраструктури.
з) в межах компетенції здійснює участь у всіх видах містобудівельно-реконструкційних робіт.
і) здійснює міжнародне співробітництво з питань, що відносяться до його компетенції у відповідності до цього Положення.
к) здійснює стажування фахівців визначених фахів.
л) веде необхідний облік та звітність за результатами своєї діяльності.
м) здійснює інші повноваження та функції, передбачені Статутом УСП та цілевою Програмою розвитку організації - „Щит-2000”.
5. Департамент та його посадові особи в межах законно-надбаних повноважень, мають право:
- одержувати від органів виконавчої влади та самоврядування всіх рівнів, від підприємств, установ, організацій всіх форм власності, окремих громадян інформацію, документи та інші матеріали – необхідні для виконання покладених на них завдань.
- залучати органи влади та самоврядування, підприємства, установи, організації всіх форм власності, а також спеціалістів всіх рівнів до розгляду питань, що належать до їх компетенції.
- в межах надбаних повноважень проводити обстеження територій, водних басейнів – що знаходяться в загальнодержавній, або приватній власності з метою перевірки додержання вимог законодавства у сфері природозбереження та упередження виникнення техно-екоаварій.
- в межах надбаних повноважень приймати міри по припиненню всіх видів робіт, які проводяться з порушенням державного законодавства, що може призвести до збитків екологічного плану, людських жертв, тощо.
- в межах надбаних повноважень сприяти державним органам у припиненні діяльності підприємств, установ та організацій всіх форм власності, окремих громадян – що здійснюють господарську діяльність з порушенням діючого екологічного законодавства.
- в межах надбаних повноважень, у разі виявлення порушень екологічного законодавства України - сприяти державним органам в наданні обов”язкових до виконань вказівок (приписів), та про обов”язкове усунення недоліків та порушень.
- скликає наради, проводить конференції, симпозіуми та здійснює інші громадські заходи в межах своїх компетенцій з питань, що визначені цим Положенням та Статутом „УСП”.
- здійснювати видавничу діяльність з питань, що належать до повноважень, визначених цим Положенням та Статутом „УСП”.
6. Департамент у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з міністерствами, депутатами всіх рівнів, депутатськими групами та комісіями всіх рівнів, відділами та комісіями всіх рівнів, відділами та службами органів державної влади та самоврядування, підприємствами та установами, громадянами як на території України, так і за її межами.
7. Департамент у процесі виконання покладених на нього завдань займається питаннями залучення фінінсів, інвестицій та надбанням необхідних матеріально-технічних цінностей для можливості Департаментом та його Відділами при Управліннях УСП у областях виконувати статутні цілі та завдання, шляхом, що передбачений Статутом ВГО „Українська Служба Порятунку”, та який не суперечить діючому Законодавству України.
8. Департамент здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені у складі регіональних Управлінь (осередків) структурні підрозділи (Відділи).
Відповідальним за роботу Департаменту, справність обладнання та засобів, їх правильне зберігання, використання та застосування несе начальник Департаменту.
Діяльність Департаменту в цілому спрямовується на методичне виконання завдань, що формуються керівним органом організації – Радою Управління, та безпосереднім керівником – начальником Головного Управління.
Засади діяльності начальника Департаменту регламентуються посадовою інструкцією, цим Положенням та Статутом УСП.
В разі відсутності начальника Департаменту – його обов”язки виконує його перший заступник.
Начальник Департамену до Начальника Головного Управління УСП - готує подання, щодо складу штатного розкладу, на заміщення вакантних посад та звільнення з посад згідно із законодавством (стосується фахівців Департаменту).
9. Штатний розклад та персональний склад Департаменту погоджуються начальником Головного Управління та затверджуються Головою УСП.
Переглядів: 1006 | Додав: управление | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 104
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода в Виннице
Copyright MyCorp © 2024